Vaardigheidstraining Conflicthanteringsstijlen (GEANNULEERD)

Datum en tijdstip:
2023-05-24T10:00:00 2023-05-24T17:30:00
Locatie:
Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten
Adres:
Amersfoortsestraat 20
3767 AS Soesterberg
Aanmeldperiode:

De vorige 4 vaardigheidstrainingen in 2022 werden met maar liefst een 9 beoordeeld! Deze gratis training Conflicthanteringsstijlen wordt dit jaar nog twee keer georganiseerd voor degenen die nog niet eerder deze training hebben gevolgd. Inschrijven voor dezelfde training op 18 september is ook mogelijk!

Annuleringsdatum: 10 mei 2023
Deelnemersprijs: gratis, bij annulering binnen 2 weken voor aanvang van de cursus of no show wordt een bedrag van 150 euro, exclusief btw in rekening gebracht
Doelgroep: voor VMN-leden 
Opleidingspunten KNB/VMN/MfN: 6 PE-punten
Maximum aantal deelnemers: 12

Inhoud

Zoals u weet hanteert de VMN de regel dat alle leden eens per twee jaar verplicht zijn om hun mediationvaardigheden op te frissen. Vaardigheden onderhoud je immers door ze te gebruiken. In de periode 2019 tot en met 2021 heeft Erwin Krens van de Merlijn Groep 8 maal een verdiepingstraining van 1 dag verzorgd voor mediators die zijn aangesloten bij de VMN. Deze training had een hoog praktijkgehalte en is met gemiddeld een 8,7 beoordeeld. 

Op verzoek van het bestuur heeft Erwin Krens een nieuwe training ontwikkeld die 4 maal is aangeboden in 2022. In 2023 bieden wij nog één keer deze training aan voor degenen die nog niet eerder deze training hebben gevolgd. In deze training staan 5 conflicthanteringsstijlen (forceren, exploreren, aanpassen, vermijden en compromis zoeken) centraal die we in de rol van mediator (én notaris) kunnen inzetten bij spanningsvolle situaties. Deze trainingsdag begint met het maken van een test (Thomas Kilmann), toelichting van de verschillende stijlen en vertaling hiervan naar effectieve interventies. Vervolgens gaan we met deze interventies oefenen in afwisselende werkvormen. 

Docent

Erwin Krens werkte 10 jaar als advocaat voordat hij zich volledig richtte op organisatieadvieswerk, training en (team)coaching. Binnen de Merlijn Groep leidde hij de productgroep mediation en treedt hij op als trainer in de Basisopleiding Mediation en in de variant hiervan voor advocaten en academici. Daarnaast verzorgt hij verdiepingsdagen met als doel het onderhouden en verder professionaliseren van basishouding, vaardigheden en specifieke kennis.

Verhindering

Indien u voor deze VMN–cursus verhinderd bent, verzoeken wij u vriendelijk dit uiterlijk 2 weken voor aanvang van de bijeenkomst aan ons door te geven. U kunt zich afmelden via cursussen@vmn-notaris.nl. Bij annulering binnen 2 weken voor aanvang van de cursus of no show wordt 150 euro, exclusief btw in rekening gebracht. Het is toegestaan een plaatsvervanger gebruik te laten maken van de reservering, mits deze lid is van de VMN. Dit dient voor aanvang van de training te worden doorgegeven aan de organisatie via cursussen@vmn-notaris.nl.

Organisatie

VMN
Spui 184
2511 BW  Den Haag
t: 070 3307125
e: cursussen@vmn-notaris.nl