Dag van de Erfenis en Testamentcheckdag

De VMN organiseert vrijdag 13 november 2020 voor de tweede maal de Dag van de Erfenis. De vereniging doet dit samen met de vFAS (Vereniging van advocaat-erfrechtspecialisten) en de EPN (Vereniging van estate planners in het notariaat). Dit jaar staat de executeur centraal. EPN en VMN organiseren op dezelfde datum de Testamentcheckdag.

De Dag van de Erfenis wordt georganiseerd om het belang van deskundige begeleiding bij de afwikkeling van erfenissen onder de aandacht te brengen. 

Dag van de Erfenis: de executeur staat centraal

Bij de afwikkeling van een nalatenschap speelt de executeur, degene die de afwikkeling ‘regelt’, een belangrijke rol. Om deze reden staat de executeur dan ook centraal in deze tweede editie.

Wie wijst u aan als executeur? Wat moet een goede executeur weten en kunnen? Wat mag de executeur wel en niet? Wat is eigenlijk een geschikte vergoeding voor een executeur? En, als belangrijkste vraag, hoe zorgt u er voor dat uw executeur uw nalatenschap in uw geest afhandelt?

Deskundigheid gegarandeerd

De notaris-mediators van de VMN zijn zowel deskundig op het gebied van erfrecht, als vaardig in het voeren van het goede gesprek over uw nalatenschap. Die deskundigheid is allereerst van belang bij het opstellen van uw testament. De notaris-mediator helpt om eventuele gevoeligheden bespreekbaar te maken en zorgt ervoor dat uw wensen op een juridisch juiste manier op papier komen. Vervolgens is de notaris-mediator ook bij de afwikkeling van uw nalatenschap in beide rollen beschikbaar: voor de juridische formaliteiten en het juridische advies, maar ook als sparringpartner voor uw executeur op het moment dat deze vragen heeft of tegen bepaalde gevoeligheden aanloopt. Dit helpt uw executeur bij het voorkomen van fouten en draagt bij aan een afwikkeling die alle betrokkenen tevreden stelt. Het overlijden van een dierbare is al verdrietig genoeg om mee te maken.

Gratis advies

Tijdens de Dag van de Erfenis kunt u contact opnemen met een notaris-mediator van de VMN bij u in de buurt voor een gratis advies over de afwikkeling van uw nalatenschap door de executeur en/of voor andere vragen over zaken die met een erfenis te maken hebben. Zo zorgt u ervoor dat de erfenis op een harmonieuze wijze in goed overleg kan worden afgewikkeld.

Vind een VMN-deskundige bij u in de buurt en loop op 13 november naar binnen. U kunt uiteraard ook bellen of mailen.

Meer over de Dag van de Erfenis

Testamentcheck: gratis naar de notaris

Een testament is voor een harmonieuze afwikkeling van een nalatenschap van groot belang. Heeft u een testament? Weet u wat daar in staat? Sluit uw testament nog aan bij uw situatie en bij uw wensen? Spelen er wellicht gevoeligheden die u graag eens bespreekbaar zou maken, maar waarvan u niet precies weet hoe u dat kunt aanpakken? Op dezelfde vrijdag 13 november organiseert de VMN ook, samen met de EPN, de Testamentcheckdag. Tijdens deze dag kunt u gratis in gesprek met uw notaris om uw testament te laten controleren of om u te laten adviseren hoe u een gevoelige kwestie kunt aanpakken en daarmee te zijner tijd ‘gedoe’ kunt voorkomen. Vindt u het prettig dat uw executeur ook bij dit gesprek met uw notaris aanwezig is? Neem hem of haar gerust mee!

Vind een VMN-deskundige bij u in de buurt en vraag een gratis adviesgesprek aan.

Meer over de Testamentcheckdag

Corona-maatregelen

Ieder kantoor heeft zijn eigen maatregelen rondom de Dag van de Erfenis en de Testamentcheckdag. Neem voorafgaand aan uw bezoek contact op met het notariskantoor van uw keuze. Zij informeren u over hun werkwijze.