Symposium Erfrecht (online)

Erven zonder scherven: De Executeur!

Datum en tijdstip:
2020-11-12T09:30:00 2020-11-12T12:00:00
Locatie:
Webinar
Adres:


Aanmeldperiode:

Het Erfrecht symposium vindt dit jaar digitaal plaats en wordt georganiseerd door de drie toonaangevende verenigingen op het gebied van het Erfrecht: vFAS, VMN en EPN.

De executeur verricht een belangrijke rol bij de afwikkeling van een erfenis. Het is dan ook van groot belang dat de executeur zijn taken goed vervult en/of goed kan vervullen. Vaak wordt een niet-professional (familielid) tot executeur benoemd die niet altijd goed op de hoogte is van alle regelingen en wetgeving waar hij mee te maken heeft.

Sprekers

Aniel Autar, notaris/estate planner gaat tijdens het symposium in op de begeleiding die de notaris de executeur kan bieden en waarbij hij met name zal ingaan op de testamentaire regelingen en de boedelbeschrijving.

Joost Diks, advocaat/erfrechtspecialist bespreekt vervolgens de zaken die de executeur kan tegenkomen en op welke wijze de advocaat ondersteuning kan bieden. Te denken valt aan de aansprakelijkheid, de procestechniek, het formuleren van vorderingen en het voeren van verweer.

Na de lezingen gaan beide sprekers met elkaar in discussie over de Executeur en kan er live met hen worden gechat.

Deelname, kosten en pe-punten

Vanuit uw eigen locatie met uw eigen computer of tablet kunt u deelnemen. U kunt zich aanmelden via de website van het erfrechtsymposium. De deelnamekosten bedragen € 115,- excl. BTW. Aan dit symposium worden 2 juridische opleidingspunten toegekend.