Webinar De Legitieme

Datum en tijdstip:
2021-06-17T14:45:00 2021-06-17T17:00:00
Locatie:
online
Adres:
---

Aanmeldperiode:
Aanmelden

Dit webinar wordt in samenwerking met de EPN, vFAS en VEAN georganiseerd.

Annuleringsdatum: 10 juni 2021
Deelnemersprijs: gratis 
Doelgroep: voor leden van de VMN, EPN, vFAS en VEAN
Opleidingspunten: 2 vakinhoudelijke punten (KNB/VMN en voor de MfN in aanvraag)


Inhoud

Op 18 juni 2021 organiseert de VMN samen met de EPN, de vFAS en de VEAN de jaarlijkse Dag van het Erfrecht. Een dag daarvoor wordt door de gezamenlijke verenigingen op donderdag 17 juni 2021 van 14.45 – 17.00 uur een interactief webinar georganiseerd onder leiding van prof. mr. dr. Freek Schols, waarbij het onderwerp zal zijn: “De legitieme”.

De legitieme is de laatste tijd veel in het nieuws. Onlangs hebben het Centrum voor Notarieel Recht (voorzitter is Freek Schols) en Netwerk notarissen een onderzoek gedaan onder het Nederlandse publiek, advocaten en notarissen naar de opvattingen over de huidige legitieme portie. Uit de enquêtes blijkt dat een groot deel van de Nederlanders de legitieme portie wil afschaffen of beperken door de regels te veranderen. “We vinden het de hoogste tijd om de discussie aan te zwengelen over wat de Nederlander wil met de legitieme portie, zeggen Freek Schols en Lucienne van der Geld. Eerder zei Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker geen nader onderzoek te doen naar nut en noodzaak van de legitieme portie en het onderzoeksrapport af te wachten”.

Een beroeps overstijgend en actueel webinar, voor in het erfrecht werkende advocaten en (kandidaat-)notarissen. Deelnemers betalen geen bijdrage, maar worden wel geacht van tevoren een vragenlijst in te vullen en terug te sturen. Voor deelname aan het webinar ontvangt u 2 PE punten (vakinhoudelijk).