Erfrecht symposium Erven zonder scherven

Datum en tijdstip:
2019-11-07T13:45:00 2019-11-07T17:15:00
Locatie:
Het Oude Magazijn (Terrein ‘de Wagenwerkplaats’)
Adres:
Soesterweg 310 F
3812 BH AMERSFOORT
Aanmeldperiode:

Op 7 november a.s. organiseert de vFAS samen met de VMN (Vereniging van Mediators in het Notariaat) voor de eerste keer het Erfrecht symposium. Thema is Erven zonder scherven. Het verdriet om het verlies van een naaste wordt soms overschaduwd door een felle strijd om de erfenis. Dit kan er toe leiden dat familieverhoudingen worden verstoord en er ernstige conflicten ontstaan. Een de-escalerende aanpak van een deskundig erfrechtspecialist kan helpen om de nalatenschap toch naar ieders tevredenheid af te wikkelen.

Uw dagvoorzitter deze middag is prof. mr. dr. Bernard Schols. Bernard Schols is hoogleraar aan de Radboud Universiteit. Zijn motto is de 'De dood leeft'. Hij houdt voordrachten over de mystiek van het schenken en erven, civiel en fiscaal. Humor en dogmatiek gaan bij deze hoogleraar hand in hand.

Gedurende deze middag verzorgen diverse sprekers uit o.a. het notariaat, de advocatuur en de rechterlijke macht verschillende flitslezingen. De dag wordt afgesloten door Theater Draad.

Locatie

Locatie voor deze middag is het Oude Magazijn in Amersfoort. Adres: Terrein 'de Wagenwerkplaats', Soesterweg 310 F, 3812 BH AMERSFOORT. De locatie is centraal gelegen in Nederland, dicht bij station Amersfoort Centraal, goed bereikbaar met de auto en voorzien van gratis parkeergelegenheid.

Aanmelden, kosten en PO-punten

De kosten voor deelname aan het symposium bedragen € 95,00 excl. BTW. Bij deelname aan het programma ontvangt u 2 vakinhoudelijke opleidingspunten.

Voor nadere informatie over het symposium, de sprekers, locatie en aanmelden ga naar de website http://www.erfrechtsymposium.nl/.