Verdieping basishouding en -vaardigheden

Datum en tijdstip:
2021-09-23T10:00:00 2021-09-23T17:30:00
Locatie:
Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten
Adres:
Amersfoortsestraat 20
3769 AS Soesterberg
Aanmeldperiode:

In 2019/2020 hebben wij ook drie dezelfde vaardigheidstrainingen georganiseerd. Deze werden gemiddeld met een 8,6 beoordeeld! Mocht u nog niet deze training hebben gevolgd, schrijf u dan snel in.

Annuleringsdatum: 2 september 2021
Deelnemersprijs: gratis, bij annulering binnen 3 weken voor aanvang van de cursus of no show wordt een bedrag van 150 euro, exclusief btw in rekening gebracht
Doelgroep: voor VMN-leden 
Opleidingspunten KNB/VMN/MfN: 6 PE-punten
Maximum aantal deelnemers: 12

Inhoud

Zoals u weet hanteert de VMN de regel dat alle leden eens per twee jaar verplicht zijn om hun mediationvaardigheden op te frissen. Vaardigheden onderhoud je immers door ze te gebruiken. In de periode 2017/2018 werd deze vaardighedentraining verzorgd door mr. Jan Plevier, namens The Lime Tree. Onder het motto ‘verandering van spijs doet eten’ heeft het bestuur er voor gekozen om voor de periode 2019/2020 op zoek te gaan naar een nieuwe aanbieder/nieuwe aanbieders. Deze menen we gevonden te hebben in mr. Erwin Krens, werkzaam bij de Merlijn groep. Ook voor de periode 2021/2022 is Erwin Krens de docent van deze vaardigheidstraining.

Erwin Krens werkte 10 jaar als advocaat voordat hij zich volledig richtte op organisatieadvieswerk, training en (team)coaching. Binnen de Merlijn Groep leidde hij de productgroep mediation en treedt hij op als trainer in de Basisopleiding Mediation en in de variant hiervan voor advocaten en academici. Daarnaast verzorgt hij verdiepingsdagen met als doel het onderhouden en verder professionaliseren van basishouding, vaardigheden en specifieke kennis.

In deze training richt hij zich allereerst op effectief waarnemen. Verder komt het element ‘verwondering’ als onmisbaar onderdeel van de basishouding aan de orde, met in het verlengde van beide elementen de vaardigheid om als mediator waardenvrij te benoemen wat je waarneemt c.q. waarover je je verwondert. Vervolgens gaat het om het herkennen van en doorvragen naar belangen van partijen, als kernvaardigheid om te kunnen komen tot gedragen oplossingen. Tenslotte staat hij ook stil bij het omgaan met emoties en weerstanden van partijen.

De dag bevat een afwisseling van pragmatische inleidingen en korte oefeningen. Drie weken voorafgaand aan de training ontvangen de deelnemers digitaal een voorbereidingsformulier waarmee hun voorkennis geactiveerd wordt en zij wensen, verwachtingen en leerdoelen kunnen inbrengen. Daarnaast biedt dit ook de gelegenheid om eigen casuïstiek aan te leveren.

Verhindering

Indien u voor deze VMN–cursus verhinderd bent, verzoeken wij u vriendelijk dit uiterlijk 3 weken voor aanvang van de bijeenkomst aan ons door te geven. U kunt zich afmelden via cursussen@vmn-notaris.nl. Bij annulering binnen 3 weken voor aanvang van de cursus of no show wordt 150 euro, exclusief btw in rekening gebracht. Het is toegestaan een plaatsvervanger gebruik te laten maken van de reservering, mits deze lid is van de VMN. Dit dient voor aanvang van de cursus te worden doorgegeven aan de organisatie via cursussen@vmn-notaris.nl.

Organisatie

VMN
Spui 184
2511 BW  Den Haag
t: 070 3307125
e: cursussen@vmn-notaris.nl