Kinder- en partneralimentatie

Datum en tijdstip:
2019-11-22T10:00:00 2019-11-22T17:15:00
Locatie:
Inntel Hotels Utrecht Centre
Adres:
Smakkelaarshoek 24
3511 EC Utrecht
Aanmeldperiode:

Annuleringsdatum:  1 november 2019
Deelnemersprijs:  595 euro, exclusief btw, inclusief lunch, consumpties en studiemateriaal
Doelgroep: voor VMN-leden en overige belangstellenden
Opleidingspunten KNB/VMN/MfN: 6 PE-punten (vakinhoudelijk)
Maximum aantal deelnemers: 25 

Deze cursus wordt voor de VMN georganiseerd door VMN-lid en echtscheidingsnotaris Arthur de Kok.

Korte inhoud

Tijdens de cursus wordt ingegaan op de nieuwe regeling over partneralimentatie welke ingaat op 1 januari 2020, het systeem van kinderalimentatie zodat u hierover beter kunt adviseren en de actualiteiten op het gebied van echtscheidingsrecht.

Jan Bram de Groot zal deze dag samen met Koert Boshouwers invullen waarbij ieder zijn eigen onderwerpen zal behandelen.

Wie zijn Jan Bram de Groot en Koert Boshouwers ?

Jan Bram de Groot is sinds 1 januari 2013 senior-raadsheer en lid van het gerechtsbestuur van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Hij heeft ruime ervaring in het Personen- en Familierecht, vooral op het gebied van echtscheidingen en alimentatie. Hij was secretaris van de Werkgroep Alimentatienormen (thans: de Expertgroep). Hij is docent bij diverse cursusinstellingen en voorzitter van de redactieraad van INA.

Koert Boshouwers is partner bij Hanssen Sprong Familierecht, waar hij sinds 2012 werkt als familierecht- en erfrechtadvocaat en mediator. Sinds 2011 is hij rechter-plaatsvervanger, eerst bij de rechtbank Gelderland en sinds juni 2018 bij het Gerechtshof 's-Hertogenbosch.

Naast zijn dagelijkse werkzaamheden geeft Koert Boshouwers ook cursussen aan advocaten op het gebied van alimentatierekenen en erfrecht. Voor de Kennisbank Familierecht is hij Redacteur Alimentatie.

Verhindering

Indien u voor deze VMN–cursus verhinderd bent, verzoeken wij u vriendelijk dit uiterlijk 3 weken voor aanvang van de bijeenkomst aan ons door te geven. U kunt zich afmelden via cursussen@vmn-notaris.nl. Bij annulering binnen 3 weken voor aanvang van de cursus of no show wordt het volledige bedrag in rekening gebracht. Het is toegestaan een plaatsvervanger gebruik te laten maken van de reservering, mits deze lid is van de VMN. Dit dient voor aanvang van de cursus te worden doorgegeven aan de organisatie via cursussen@vmn-notaris.nl.

Organisatie

VMN
Spui 184
2511 BW  Den Haag
t: 070 3307125
e: cursussen@vmn-notaris.nl