'De rol van het kind in de mediation' en 'Communicatiestijlen'

Datum en tijdstip:
2023-11-07T10:00:00 2023-11-07T17:15:00
Locatie:
Landgoed de Horst
Adres:
De Horst 1
3971 KR Driebergen-Rijsenburg
Aanmeldperiode:

Annuleringsdatum: 17 oktober 2023
Deelnemersprijs: € 390,- exclusief btw voor VMN-leden en € 590,- exclusief btw voor overige KNB-leden (inclusief een lunch)
Doelgroep: voor VMN-leden en overige KNB-leden
Opleidingspunten KNB/VMN/MfN: voor de workshop 'De rol en de stem van het kind in de mediation' 3 PE-punten (vakinhoudelijk) en voor 'Communicatiestijlen voor mediators' 3 PE-punten (vaardigheden) 
Maximum aantal deelnemers: 25

Programma

09.30 – 10.00 uur Ontvangst
10.00 – 13.15 uur Cursus ‘De rol en de stem van het kind in de mediation’
13.15 – 14.00 uur Lunch
14.00 – 17.15 uur Cursus ‘Communicatiestijlen voor mediators’

'De rol en de stem van het kind in de mediation' door Aleide Hendrikse-Voogt (van 10.00 - 13.15 uur)

Wat doe je als scheidende ouders bij jou aan tafel een verschillend beeld hebben over de invulling van de zorgregeling? Praat je met de kinderen? Of praat je over de kinderen? Wat is er niet zichtbaar aan de tafel van de mediator en wordt er door de kinderen ervaren?
Veel mediators voelen zich niet comfortabel om het gesprek met de kinderen aan te gaan, terwijl kinderen het zelf heel belangrijk vinden om een stem te krijgen in dit proces. Tijdens de cursus gaan we oefenen met het spreken van de kinderen en we gaan zelf ervaren wat de kinderen op de achtergrond van het mediationproces voelen. Ook zullen we ervaren wat de kinderen meemaken als zij onderdeel worden van een samengesteld gezin.

Meer informatie over deze workshop en de spreker (Pdf).

'Communicatiestijlen voor mediators' door Jeroen Hendriks
(van 14.00 - 17.15 uur)

In deze workshop word je uitgedaagd om vanuit verschillende invalshoeken naar je eigen communiceren te kijken, zodat je succesvoller bent als mediator. Met de kennis die je opdoet over 4 hoofdstijlen van communiceren leer je problemen van je cliënten die wellicht “stijl-gerelateerd” zijn als zodanig te herkennen. Dat brengt deze problemen terug tot behapbare proporties. Veel 'problemen' blijken slechts een stijl-verschil dat op te lossen is. Dat geeft opluchting bij cliënten. Als je het concept van de communicatiestijlen begrijpt, gaat er een wereld voor je open en vallen er opeens heel veel communicatie- en relatie-puzzelstukjes op z'n plaats.

Meer informatie over deze workshop en de spreker (Pdf).

Is deelname aan beide workshops niet mogelijk, meld je dan aan voor één van de workshops via cursussen@vmn-notaris.nl.

Verhinderd

Indien je voor deze VMN-bijeenkomst verhinderd bent, verzoeken wij je vriendelijk dit uiterlijk 3 weken voor aanvang van de bijeenkomst aan ons door te geven. Je kunt je afmelden via cursussen@vmn-notaris.nl. Bij annulering binnen 3 weken voor aanvang van de bijeenkomst wordt helaas de volledige cursusprijs in rekening gebracht. Het is toegestaan een plaatsvervanger gebruik te laten maken van de reservering. Dit dient voor aanvang van de bijeenkomst te worden doorgegeven aan de organisatie via cursussen@vmn-notaris.nl.

Organisatie

VMN
Spui 184
2511 BW  Den Haag
t: 070 3307125
e: cursussen@vmn-notaris.nl